feltration.dk

Hvordan Fanger Man En Mår? Sådan Gør Du

Skrevet d. 25. August 2020
Jumpstory

Det kan være en krig at komme af med dem igen, når der først er flyttet en mår ind i dit hjem. Det lille pelsklædte dyr er nemlig et skadedyr, der både ødelægger boligen og kan sprede sygdom. Det er derfor vigtigt, at du fanger den.

Mange ved bare ikke, hvordan man fanger en mår. Det kan også være en svær opgave, men her får du en række tips til, hvordan du fanger en mår.

Sådan fanger du en mår

Måren kommer ind i dit hus, typisk på loftet, via små huller. Det første du derfor skal gøre, når du har fået en mår, er, at du skal få lukket alle de huller, der kan fungere som ind- og udgang for den. Det er vigtigt, at du også får lukket de meget små huller, da måren kan sno sig og nemt komme ind af små huller. Tommelfingerreglen er, at hvis der er plads til et æg, så er der også plads til en mår.

En mår er ikke vild med høje lyde, så du kan skræmme den væk, hvis du for eksempel hører meget højt musik i længere perioder. De høje lyde stresser og generer måren, hvilket får den til at flytte. Hvis du for eksempel bor i et hus og ikke har husdyr, så kan en gang norsk black metal på bluetoothhøjttaleren eller musikanlægget i løbet af arbejdsdagen være en god hjælp. De fleste mennesker vil også blive stresset og generet deraf.

Måren elsker æg, så du kan bruge dem til lokkemad i de godkendte mårfælder, som du sætter op. Når en mår er gået i fælden, skal du have bortskaffet dyret. Hvis du fanger en mår, skal du altid sikre dig, om måren har unger. Du må ikke anvende gift mod måren, da dette er forbudt.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal gøre måren, bedes du kontakte Dyrenes Beskyttelse, som kan vejlede dig derom. 

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for støtten til indlægget her. Find alverdens smart elektronik på deres webshop, eller besøg deres store blog hvor de b.la. forklarer alt om tekniske termer som WiFi 6, 5G, Bluetooth og meget mere.

Næste indlæg
Naturstyrelsen i den Danske regering sørger for reglerne i forhold til at slå telt op rundt omkring i landet.De har nogle helt klare retningslinjer når det gælder teltning i danske naturområder, som fx:Det er kun tilladt…
Hvis du gerne vil ud og opleve naturen og slå telt op, så skal du være opmærksom på hvor det er tilladt at slå telt op henne. I dette indlæg vil jeg gøre dig klogere på hvor du må frit må telte. Følg med længere nede.Hvi…
10. January 2022
Dyr
Hvis du er i tvivl om hvad vandsøjletryk er, så er du kommet til det helt rette indlæg, for i dette indlæg vil jeg forklare hvad vandsøjletryk er. Find svaret forneden. Vandsøjletryk betyder hvor meget vandtry…
Hvis du, eller dine børn, overvejer at starte til spejder, men er lidt i tvivl om hvad det egentlig drejer sig om, så læs med her.Som spejder bliver du udfordret i naturen, og lærer både en masse om naturen, hvordan man …
At vandre er blevet det helt nye sort. Siden Corona har flere og flere fundet glæden i at tage vandrestøvlerne på og gå landvejene, skovene eller bjergene helt tyndt. Hvis du er helt ny inden for denne disciplin, så er d…
Mangler du inspiration til enten hvad du selv kan lave udenfor eller til hvad du kan lave med børn og familie, så får du her et par gode ideer til aktiviteter udendørs. #1. Lav bål Er det ikke alt for koldt ude…
Vi har tidligere beskrevet, hvad en våddragt er for noget. Nu kommer vi så til et meget lignende produkt, nemlig tørdragten, der på mange måde minder om en våddragt rent visuelt, men fungerer på en lidt anden måde. Hva…