Hvad Kan Spises I Den Danske Natur?
Skal du på ud i den danske natur og nyde roen og samle energi til den kommende tid?
Denne gang ønsker du at prøve at leve en smule af dine omgivelser og du vil gerne spise nogle af de danske planter og svampe. Ligesom så mange andre, er du i tvivl om, hvilke planer der kan spises.
Godt nok har du ofte været ude på gåture og cykelture, men du har faktisk ikke turdet at spise noget, som du fandt på din vej, da man aldrig kan vide om det er giftigt.
Her får du en liste over de mest almindelige spiselige planter og svampe i Danmark.
- Havtorn
- Mælkebøtter
Både bladene og blomsterne fra mælkebøtten kan spises. Selve bladene smager lidt ligesom ruculasalat.
- Stedmoderblomst
Den smukke stedmoderblomst kan bruges til pynt på kager, oste eller på en lækker salat, der lige mangler lidt farve.
- Strandarve
- Kantareller
- Brændenælder
Brændenælder kan koges ind til suppe eller du kan bruge den til te. Når brændenælden er blevet kogt, brænder bladene ikke længere.
- Enebær
- Skvalderkål
Skvalderkål kan bruges til salater og smager faktisk rimelig okay, du skal dog vælge de små til mellemstore blade, så de ikke er helt så beske.
- Markchampignon
- Røllike
Hermed ønsker jeg dig alt det bedste på din tur ud i naturen.
Sidens tekst var skrevet med støtte fra Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du købe blandt et stort og flot udvalg af Smykker produkter. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.